آخرین تیرهای ضدپهپادی پریشان اروپا
غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از مرزها و به شکل بومی در کشورمان شکل گرفته نه تنها وحشتزده هستند، بلکه با دیدن عملکرد خوب و قابل قبول آن در نبرد روسیه با ناتو در اوکراین متوجه این مساله شدهاند که در تمام 45 سال گذشته که ملت ایران را به همه شکل محاصره کرده بودند، توفیقی در متوقف کردن پروژههای نظامی به ویژه در حوزه پهپادی و موشکی کشورمان به دست نیاوردهاند.
غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از مرزها و به شکل بومی در کشورمان شکل گرفته نه تنها وحشتزده هستند، بلکه با دیدن عملکرد خوب و قابل قبول آن در نبرد روسیه با ناتو در اوکراین متوجه این مساله شدهاند که در تمام 45 سال گذشته که ملت ایران را به همه شکل محاصره کرده بودند، توفیقی در متوقف کردن پروژههای نظامی به ویژه در حوزه پهپادی و موشکی کشورمان به دست نیاوردهاند. به همین دلیل آنها این روزها در تلاش هستند تا کمی عقدهگشایی کرده و به قول معروف مرهمی بر زخم خود بگذارند و قدرت پهپادی ایران را تحریم و محدود کنند.
در همین زمینه یک پایگاه خبری غربی نوشت که اتحادیه اروپا به این بهانه که تهران برای ساخت پهپادهایش از قطعات وارداتی استفاده میکند برای اعمال فشار بیشتر بر صنعت پهپادی ایران، تمرکز خود را فراتر از مقامات ایرانی و شرکتهای تولیدکننده آن به اشخاص ثالث خریدار قطعات مورد نیاز در خارج از ایران تغییر داده است! این مساله البته نشان میدهد که اروپاییها درک درستی از واقعیت قدرت پهپادی ایران نداشته و ندارد.
لمانیتور به نقل از کارشناسان اروپایی گزارش داد که اتحادیه اروپا نظارت خود را فراتر از افراد و شرکتهای ایرانی درگیر در تولید پهپادهای شناسایی و تهاجمی گسترش داده است تا شرکتهای بینالمللی و سایر کشورهایی را که ادعا میکند بهطور غیرمستقیم قطعات ساخت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تامین میکنند، در بر بگیرد. کارشناسان امنیتی اروپایی به المانیتور گفتند که همکاری بروکسل و واشنگتن به تازگی در این زمینه و در تلاشی مشترک برای جلوگیری از تولید پهپادهای ایران از طریق از بین بردن آنچه زنجیره تامین قطعات و فناوریهای وارداتی عنوان میکنند، افزایش یافته است.
شورای اروپا به همین بهانه در ۲۰ ژوئیه اقدامات محدودکننده جدیدی را اعلام کرد که صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع میکرد. این، چهارمین موج تحریمهای مرتبط با پهپادهای ایران بود که افراد و نهادهای خاص را هدف قرار میداد. متعاقباً، تلاشهای اروپایی در زمینه جمعآوری اطلاعات به سمت شرکتهای بینالمللی و افراد غیر ایرانی معطوف شد که ادعا میشود درگیر واردات قطعات هواپیماهای بدون سرنشین هستند. روز جمعه نیز دولت سوئیس خاطر نشان کرد که تحریمهای خود علیه صنعت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تشدید میکند و تحریمهایی مشابه تحریمهایی که اتحادیه اروپا در ژوئیه گذشته اعلام کرد، اعمال میکند!
المانیتور در ادامه به گزارش روزنامه گاردین در ۲۷ سپتامبر اشاره کرد که در آن مدعی شده بود در ساخت پهپادهای انتحاری ایرانی، قطعات اروپایی استفاده شده است. در این گزارش به سند ادعایی مطرح شده از سوی مقامات اوکراین در نشست گروه هفت در ماه اوت اشاره شده بود که ادعا کرده بودند، پهپادهای ایرانی «شاهد ۱۳۱» و «شاهد ۱۳۶» حاوی فناوریهای غربی است! اروپاییها البته هنوز متوجه این مهم نشدهاند که پهپادهایی که روسیه در نبرد با ناتو به کار میبرد، تولید یک دهه پیش بوده است!
این روزنامه انگلیسی که البته دروغهایش در مورد جنگ اوکراین و بیماری و مشکلات جسمی و روحی رهبران روسیه شهره خاص و عام است، همچنین در این گزارش نوشته بود که کمیسیون اروپا به شرکتهای اروپایی و دولتهای اروپایی هشدار داده است، میتواند مانع از فروش برخی قطعات با کاربرد دوگانه به ترکیه و سایر کشورهایی شود که ظاهراً ایران و روسیه قطعات آنها را خریداری میکنند.
این در حالی است که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال چندی پیش در گزارشی درباره خودکفایی ایران در تامین بومی قطعات مورد نیاز در ساخت پهپادهایش تاکید کرد که با توجه به افزایش توانمندیهای ایران در زمینه صنایع پهپادی، اکنون بسیاری از قطعات مورد نیاز برای ساخت این پهپادها تولید داخل ایران است و این موضوع تحریم صنایع پهپادی این کشور را بیاثر میسازد.
وال استریت ژورنال همچنین با تکرار ادعای اثبات نشده غرب و آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ساخت ایران در اوکراین نوشت: طبق بررسیهایی که گروه تحقیقاتی ادوات جنگی در انگلیس روی پهپادهای به کار رفته در اوکراین انجام داده است، یک شرکت ایرانی توانمندی کپی دو قطعه مورد استفاده در پهپادهای انتحاری را به دست آورده که پیشتر متعلق به سازندگان قطعات الکترونیکی ژاپنی بود. تحقیقات این گروه انگلیسی نشان میدهد که چگونه ایران بیش از پیش بر شرکتهای داخلی برای تولید پهپادهایش متکی است و این کار را در زمینه اعمال تحریمها برای آمریکا و متحدانش سختتر میکند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی در گفتوگو با المانیتور اعتراف کرد که همکاری بین اروپا، امریکا و سایرین، مانند اسرائیل در ماههای اخیر در این زمینه افزایش یافته است. برخلاف موضوع هستهای که بروکسل و واشنگتن لزوماً بر سر آن رو در رو همکاری نمیکنند، اتحادیه اروپا دقیقاً مانند آمریکاییها علیه پهپادهای ایرانی بسیج شده است. وی در ادامه با تکرار این توهم که ایران برای ساخت پهپادهای خود به قطعات و تجهیزات خارجی وابسته است، گفت: «اتحادیه اروپا پیش از این روی جمعآوری اطلاعات، تحریم و سپاه پاسداران ایران متمرکز بود اما اکنون استراتژی آنها تغییر کرده است و ما اکنون روی شرکتهایی که در خاورمیانه، آفریقا، خاور دور و آمریکای لاتین از طریق افرادی که لزوماً ایرانی نیستند، فعالیت میکنند، تمرکز کردهایم.»
ایران سالهاست که در تولید همه قطعات مورد نیاز پهپادهای خوب بینیاز شده و البته باید به این نکته هم اعتراف کرد که قدرت پهپادی ایران وارداتی نیست که نیاز به واردات قطعه داشته باشد. وجود قطعات ساخت شرکتهای غربی نشان از هوشیاری و تسلط کارشناسان ایرانی بر تولیدکنندگان ارزانقیمت و باکیفیت بود، زمانی که هنوز زیرساختها در کشور ما آماده نشده بود. امروز این قطعات اگر در ایران ساخته نشود، سازندگان ارزانقیمت چینی با کمال میل در خدمت ما هستند. /کریم جعفری
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}